Інструменти журналістського документування воєнних злочинів: досвід незалежного регіонального видання “Ґвара Медіа” - Куліш, Поліна Олександрівна; Kulish, A. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі (інноваційному магістерському проєкті) визначено особливості процесу кодифікації міжнародного права у сфері воєнних злочинів і розвитку журналістських інструментів їх документування. Дослідження базується на порівняльно-правовому аналізі українського та міжнародного законодавства щодо воєнних злочинів (документація Міжнародного кримінального суду, Червоного Хреста, Женевських конвенцій, Гаазьких конвенцій, Нюрнберзької хартії, Харківської правозахисної групи).

The qualifying work (an innovative master's project) identifies the peculiarities of the process of codifying international law in the field of war crimes and the development of journalistic tools for documenting them. The study is based on a comparative legal analysis of Ukrainian and international legislation on war crimes (documentation of the International Criminal Court, the Red Cross, the Geneva Conventions, the Hague Conventions, the Nuremberg Charter, and the Kharkiv Human Rights Group).
Tools for Journalistic Documentation of War Crimes: the Experience of the Independent Regional Outlet “Gwara Media”
Науковий керівник: Толстокора Олена Григорівна, старша викладачка кафедри медіакомунікацій
Keywords: SOCIAL SCIENCES; документування воєнних злочинів; журналістика; міжнародне право; російсько-українська війна; documenting war crimes; journalism; international law; Russian-Ukrainian war