Удосконалення цінової̈ стратегії у торговельному підприємництві - Коваленко, Максим Олександрович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі магістра проведено аналіз теоретичних підходів до визначення та класифікації цінових стратегій у торговельному підприємництві; досліджено роль цінової стратегії у забезпеченні конкурентоспроможності підприємства; розглянуто методи ціноутворення та характеристику існуючих моделей цінових стратегій в умовах ринкової економіки. Проаналізовано сучасний стан ринку промислового холодильного обладнання; подана характеристика «Альфа-ПРОЕКТ» та аналіз результатів господарської діяльності; досліджено цінову політику «Альфа-Проект» в контексті стратегічного управління; сформовано механізм розробки цінової стратегії «АЛЬФА-ПРОЕКТ» на основі системи інформаційного забезпечення; обґрунтовано вибір цінової стратегії «Альфа-ПРОЕКТ» з урахуванням ринкових умов; проведено оцінку ефективності цінової стратегії «Альфа-ПРОЕКТ». Практичне значення одержаних результатів полягає в обґрунтуванні практичних рекомендацій для торговельного підприємства «АЛЬФА–ПРОЕКТ» щодо адаптації цінової стратегії в умовах динамічних змін ринку.
Керівник: Куценко Тетяна Миколаївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу, менеджменту та підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; цінова стратегія; методи ціноутворення; торговельне підприємство; конкурентоспроможність; матриця альтернатив; A/B тестування