Державна політика у сфері соціально-психологічної реабілітації учасників бойових дій - Соловйова, Наталія Анатоліївна; Soloviova, Nataliia Anatoliivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі розглядаються теоретичні та практичні аспекти формування і реалізації державної політики у сфері соціально-психологічної адаптації учасників бойових дій в умовах «гібридної війни». Проаналізовано вітчизняні підходи до соціально-психологічної реабілітації військовослужбовців, а також зарубіжні моделі адаптації ветеранів. Висвітлено сучасний стан реалізації державної політики у сфері психологічної підтримки та застосування програмно-проєктного підходу. Запропоновано напрями вдосконалення публічного управління, включно з використанням міжнародного досвіду та модернізацією механізмів адаптації в Україні.
State policy in the field of social and psychological rehabilitation of combatants
Науковий керівник: Бульба Володимир Григорович, доктор наук з державного управління, професор кафедри права, національної безпеки та європейської інтеграції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; соціально-психологічна адаптація; державна політика; учасники бойових дій; реабілітація; ЗПУА-23