Статистичне вивчення інвестицій в Україні в 2000-2010 рр. - Приданникова, Ю. Є. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
У статті здійснено статистичне дослідження інвестицій в Україні у 2000–2010 рр. Проаналізовано динаміку капітальних вкладень у матеріальні та нематеріальні активи, а також визначено основні джерела їх фінансування. Особливу увагу приділено впливу економічної кризи на обсяги інвестицій та їх галузеву структуру. Виявлено ключові проблеми інвестиційного забезпечення економіки та запропоновано напрями вдосконалення державної інвестиційної політики.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; інвестиції; капітальні вкладення; інвестиційна політика; економічна криза; інвестиційний клімат