Гастролі єврейської трупи Фішзона у Харкові на початку ХХ століття - Полякова, Ю.Ю. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2011)
Спираючись на статті з періодичних видань, автор висвітлює гастролі єврейської театральної трупи Авраама Фішзона в Харкові в 1905 та 1915 роках в контексті складних політичних умов розвитку театру національних меншин в Україні. У статті поданий аналіз складу трупи, її репертуару, гри акторів та визначена роль цього колективу у становленні єврейського театру в Харкові.
Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Історія України. Українознавство: історичні та філософські науки http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/visnyk_ua.html
Keywords: єврейський театр; Авраам Фішзон; репертуар; режисура; акторська гра