Розвиток туристичної привабливості України через популяризацію музичної спадщини - Новікова, Дарина Олегівна; Novikova, D. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
В бакалаврській дипломній роботі досліджено сутність і структуру туристичної привабливості як важливої складової розвитку туристичної галузі. Особливу увагу приділено ролі культурної спадщини, зокрема музичної, як інструменту формування унікального туристичного продукту. В роботі проаналізовано європейський досвід у популяризації музичної спадщини для цілей туризму, що дозволило окреслити ефективні практики її інтеграції у туристичні маршрути та заходи. Окремий розділ присвячено вивченню музичної спадщини України: розглянуто основні жанри, їхні історичні витоки та культурну цінність. Проведено оцінку сучасного стану використання музичних елементів у туристичних продуктах, а також виявлено потенційні напрями для подальшого розвитку цього напряму. Робота містить пропозиції щодо підвищення туристичної привабливості України шляхом активного залучення музичної спадщини у формування туристичних брендів, подій та маршрутів.

The bachelor’s thesis explores the essence and structure of tourist attractiveness as a crucial component of tourism industry development. Particular attention is paid to the role of cultural heritage, especially musical heritage, as a tool for shaping a unique tourist product. The paper analyzes European experience in the promotion of musical heritage for tourism purposes, which makes it possible to outline effective practices of its integration into tourist routes and events. A separate section is devoted to the study of Ukraine’s musical heritage: the main genres, their historical origins, and cultural value are examined. The current state of the use of musical elements in tourism products is assessed, and potential directions for further development in this area are identified. The thesis includes proposals aimed at enhancing Ukraine’s tourist appeal through the active inclusion of musical heritage in the creation of tourist brands, events, and routes.
Development of Ukraine's tourist attractiveness through the popularization of musical heritage
Керівник: Гапоненко Ганна Ігорівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри світової політики, дипломатії та туристичного бізнесу
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Music; туристична привабливість; музична спадщина; розвиток туристичної галузі; культурна спадщина; європейський досвід; musical heritage; ukraine’s musical heritage; cultural value; tourism industry; musical heritage; tourism potential of Ukraine; cultural heritage; enhancing Ukraine’s tourist