Формування та реалізація публічної молодіжної політики в Україні - Зміївська-Васильковська, Ольга Володимирівна; Zmiyivska-Vasylkovska, O. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
У дисертаційній роботі здійснено комплексне теоретико-прикладне дослідження процесу формування та реалізації публічної молодіжної політики в Україні, у межах якого отримано низку науково обґрунтованих результатів, що мають теоретичне та практичне значення. У ході дослідження узагальнено та систематизовано теоретико-методологічні підходи до розуміння молодіжної політики в системі публічного управління. З’ясовано, що домінування програмно-заходового та лінійного трактування молодіжної політики обмежує можливості її результативної реалізації та не враховує складної динаміки соціально-економічних, демографічних і безпекових змін. Обґрунтовано доцільність розгляду публічної молодіжної політики як безперервного управлінського процесу, що поєднує формування, реалізацію та корекцію в єдиному циклі управлінських рішень.

The dissertation work carried out a comprehensive theoretical and applied study of the process of formation and implementation of public youth policy in Ukraine, within the framework of which a number of scientifically substantiated results were obtained that have theoretical and practical significance. In the course of the study, theoretical and methodological approaches to understanding youth policy in the public administration system were generalized and systematized. It was found that the dominance of program-measure and linear interpretation of youth policy limits the possibilities of its effective implementation and does not take into account the complex dynamics of socio-economic, demographic and security changes. The feasibility of considering public youth policy as a continuous management process that combines formation, implementation and correction in a single cycle of management decisions is substantiated.
Formation and implementation of public youth policy in Ukraine
Науковий керівник: Бублій Максим Петрович, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри економіки праці та управління персоналом Харківського регіонального інституту державного управління. Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; публічне управління; молодь; публічна молодіжна політика; політичний цикл; реалізація політики; управлінський цикл; інституційна спроможність; міжсекторальна взаємодія; доказове врядування; молодіжна інфраструктура; нормативно-правове поле; системний підхід; корекція політики; інтегрована модель; стійкість; партисипація; партисипативні механізми; участь молоді; моніторинг; оцінювання; зворотний зв’язок; адаптивність; міжвідомча координація; воєнні та повоєнні трансформації; public administration; youth; public youth policy; policy cycle; policy implementation; management cycle; institutional capacity; intersectoral interaction; evidence-based governance; youth infrastructure; regulatory and legal field; systemic approach; policy correction; integrated model; sustainability; participation; participatory mechanisms; youth participation; monitoring; evaluation; feedback; adaptability; interdepartmental coordination; war and post-war transformations