Стан та перспективи розвитку в’їзного туризму на Харківщині - Євтушенко, Н.А.; Yevtushenko, N.А. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2008)
У статті на основі економічних показників узагальнено та проаналізовано спроможність і перспективи Харківського регіону стати одним з важливих регіонів Україні в галузі туризму. Зібрані та оброблені теоретичний і статистичний матеріал стосовно виникнення та розвитку туризму в Харківському регіоні; зроблені висновки щодо потенціалу регіону та визначені шляхи підвищення перспектив регіону в галузі туризму. In the article the opportunities and perspectives of the Kharkiv region to become one of the most important regions of Ukraine in the field of tourism are generalized and analysed on the bases of economic indices. The theoretical and statistical material on the appearance and development of tourism in Kharkiv region is collected and studied. The conclusions as to the potential of the region are made. The ways of improving the perspectives of the region in the field of tourism are defined.
The state and perspectives of the in-coming tourism in Kharkiv region
Keywords: в’їзний туризм; природний та історико-культурний потенціал; дитячий та молодіжний туризм; заклади курортного лікування; екскурсійні маршрути; екологічний туризм; спортивний туризм; пізнавальний туризм; діловий туризм