Вивчення духовного потенціалу особистості студентів - Куйдіна, Т.М.; Усманова, А.І. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2010)
У даній статті розглянуто рівень сформованості духовного потенціалу особистості студентів другого курсу радіофізичного факультету та студентів спеціальності «Валеологія»; досліджено вплив валеологічної освіти на формування духовного потенціалу особистості у студентів за допомогою проведення науково обґрунтованої комплексної оцінки духовного здоров’я, підструктурні елементи особистості студентів, а також наведені результати аналізу складових елементів духовного потенціалу особистості. В данной статье рассмотрен уровень сформированности духовного потенциала личности у студентов второго курса радиофизического факультета и студентов специальности «Валеология»; исследовано влияние валеологического образования на формирование духовного потенциала личности у студентов с помощью проведения научно обоснованной комплексной оценки духовного здоровья, подструктурные элементы личности студентов, а также приведены результаты анализа составляющих элементов духовного потенциала личности. There was considerd a level of forming person's spiritual potential among the second-year students of radiophysics faculty and students of «valeology» speciality; valeology education's influence on forming of a person's spiritual potential among students with the help of carrying out scientific keen complex mark of a spiritual health and under structure elements оf students's personality was investigated, and alsow results of analysis forming elements person's spiritual potentia was carried out.
Keywords: духовність; освіта; духовний потенціал; валеологічна освіта