Гладких Николай Тимофеевич (к 75 летию со дня рождения) - (:unkn) unknown (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2009)
Микола Тимофійович Гладких, професор кафедри експериментальної фізики фізичного факультету. З 1976 року був членом спеціалізованої вченої ради із захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора фізико-математичних наук за спеціальностями оптика, лазерна фізика, фізика твердого тіла та магнетизм, а з 1991 року його головою. Багато уваги Микола Тимофійович приділяв викладанню. Читав лекції з загальної фізики, кристалохімії, спецкурси "Структурна кристалографія" та "Поверхневі явища та фазові перетворення у високодисперсних системах", проводив практичні, лабораторні та семінарські заняття, керував курсовими та дипломними роботами. Миколу Тимофійовича нагороджено державними нагородами, у 2005 році удостоєний звання заслуженого наукового співробітника Харківського національного університету імені В.М. Каразіна. Уся наукова діяльність Н.Т. Гладких пов'язана з дослідженням поверхневих явищ, фазових переходів та структури у конденсованих плівках різних матеріалів. За результатами досліджень опубліковано близько 300 праць, у тому числі 10 авторських свідоцтв. Отримані результати знайшли широке відображення у ряді монографій провідних вчених у нашій країні та за кордоном. Н.Т. Гладких займається підготовкою наукових кадрів.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; профессор Харьковского национального университета имени В. Н. Каразина; Гладких Николай Тимофеевич (1934-2010); професор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна; Гладких Микола Тимофійович (1934-2010)