Взаємозв’язок особистісної тривожності з суб’єктивними ознаками посттравматичного стресового розладу у цивільного населення, що перебуває в зоні підвищеної небезпеки - Закорко, П. М. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі розглядаються теоретичні аспекти тривожності та ПТСР, їх вплив на психічне здоров'я та способи прояву. Особлива увага приділяється аналізу результатів дослідження, які демонструють позитивний зв'язок між особистісною тривожністю та симптомами ПТСР. Також вивчаються різноманітні аспекти цього взаємозв'язку, включаючи можливі механізми впливу тривожності на розвиток ПТСР.

The work examines theoretical aspects of anxiety and PTSD, their impact on mental health and ways of manifestation. Particular attention is paid to the analysis of research results that demonstrate a positive relationship between personal anxiety and PTSD symptoms. Various aspects of this relationship are also being studied, including possible mechanisms of the influence of anxiety on the development of PTSD
The relationship between personal anxiety and subjective symptoms of post-traumatic stress disorder in the civilian population living in the zone of increased danger
Керівник роботи: Гуляєва Олена Володимирівна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри прикладної психології
Keywords: SOCIAL SCIENCES; особистісна тривожність; personal anxiety; посттравматичний стресовий розлад (ПТСР); post-traumatic stress disorder (PTSD); симптоми ПТСР; symptoms of PTSD