Розробка комплексу маркетингу закладу ресторанного господарства на прикладі ресторану «Амелі» м. Харків - Полежаєва, Карина Вячеславівна; Polezhayeva, K. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є розробка та обґрунтування комплексу маркетингових стратегій, спрямованих на залучення та утримання клієнтів для ресторану «Амелі» в місті Харків. Об'єктом дослідження визначено ресторанне господарство, предметом – застосування маркетингових інструментів в умовах конкретного закладу. В роботі проаналізовано сучасні маркетингові підходи та їх ефективність у контексті ресторанного бізнесу. Дослідження включає теоретичний аналіз базових концепцій маркетингу та їх практичне застосування в ресторані «Амелі». Розглянуто стратегії цифрового маркетингу, управління репутацією, методи залучення нових клієнтів та підвищення лояльності існуючих. Виявлено найбільш дієві інструменти та методики, а також розроблено власні пропозиції щодо покращення маркетингової стратегії закладу. За результатами дослідження сформульовано рекомендації щодо оптимізації маркетингового комплексу, які включають впровадження інноваційних рекламних кампаній, методів відстеження задоволеності клієнтів та адаптації до змін у споживацьких уподобаннях.

The objective of this bachelor's thesis is to develop and substantiate a set of marketing strategies aimed at attracting and retaining customers for the «Amelie» restaurant in Kharkiv. The research focuses on the restaurant industry, specifically on the application of marketing tools in a particular establishment. The paper thoroughly analyzes modern marketing approaches and their effectiveness in the context of the restaurant business. The study includes a theoretical analysis of basic marketing concepts and their practical application at the «Amelie» restaurant. Strategies of digital marketing, reputation management, methods of attracting new customers, and ways to enhance loyalty among existing ones are examined. The investigation of real-life cases has identified the most effective tools and methodologies, as well as allowed for the development of proposals to improve the marketing strategy of the establishment. The findings of the research have led to recommendations for optimizing the marketing mix, which include implementing innovative advertising campaigns, customer satisfaction tracking methods, and adaptations to changes in consumer preferences.
Development of a Marketing Complex for the Restaurant Industry Illustrated by the «Amelie» Restaurant in Kharkiv
Керівник: Данько Наталя Іванівна, кандидат економічних наук, доцент, завідувач кафедри кафедри міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи
Keywords: SOCIAL SCIENCES; маркетингові стратегії; комплекс маркетингу; ресторанне господарство; залучення клієнтів; утримання клієнтів; цифровий маркетинг; marketing strategies; marketing mix; restaurant industry; customer attraction; customer retention; digital marketing