Пієлонефрити : методичні рекомендації для підготовки здобувачів вищої освіти 5 курсу до практичних занять з дисципліни «Внутрішня медицина. Модуль внутрішня медицина» [Електронний ресурс] - Тихонова, Тетяна Михайлівна; Аль-Травнех, Олена Володимирівна; Барабаш, Надія Євгенівна; Tykhonova, T. M.; Al-Trawneh, O. V.; Barabash, N. Ye. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У методичних рекомендаціях «Пієлонефрити», представлені сучасні уявлення про етіологію та патогенез різних форм пієлонефриту, наведено їх клінічні прояви, принципи діагностики та лікування згідно з діючими настановами. Для студентів 5 курсу для підготовки до практичних занять з дисципліни «Внутрішня медицина. Модуль внутрішня медицина».

The methodical recommendations “Pyelonephritis” presents the current understanding of the etiology and pathogenesis of various forms of pyelonephritis, describes their clinical manifestations, principles of diagnosis and treatment in accordance with current guidelines. For 5th year students to prepare for practical classes in the discipline "Internal Medicine. Module of Internal Medicine ".
Pyelonephritis : methodological recommendations for preparing 5th-year higher education students for practical classes in the discipline 'Internal Medicine. Internal Medicine Module' [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: MEDICINE::Dermatology and venerology,clinical genetics, internal medicine::Internal medicine::Kidney diseases; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; гострий пієлонефрит; хронічний пієлонефрит; інфекції сечовивідних шляхів; діагностика; лікування; acute pyelonephritis; chronic pyelonephritis; urinary tract infections; diagnosis; treatment