Взаємозв’язок психоемоційних особливостей та поведінки студентів - Дудіна, Владислава Володимирівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Об’єкт дослідження: психоемоційні стани та поведінка студентів. Предмет дослідження: взаємозв’язок психоемоційних особливостей та поведінки студентів. Мета дослідження: теоретично обґрунтувати та емпірично дослідити взаємозв’язок психоемоційних особливостей і поведінки студентів та розробити практичні рекомендації щодо психопрофілактики негативних психічних станів. Завдання дослідження: провести теоретичний аналіз психологічної літератури щодо проблеми психоемоційних особливостей та поведінки студентів; визначити особливості психоемоційних станів та поведінки студентів; емпірично дослідити взаємозв’язок психоемоційних особливостей та поведінки студентів; розробити практичні рекомендації з метою психопрофілактики негативних психічних станів студентів. Практична значущість дослідження: результати емпіричного дослідження взаємозв’язку психоемоційних станів та поведінки студентів можуть бути використані у психокорекційній та психопрофілактичній роботі практичного психолога закладу вищої освіти для розробки психокорекційних програм, а також у подальших наукових дослідженнях із проблематики психоемоційного благополуччя студентської молоді.

Object of the study: the professional orientation of the individual. Subject of the study: the psychological characteristics of the professional orientation of engineering pedagogy students. Purpose of the study: to investigate the psychological characteristics of the professional orientation of students enrolled in engineering pedagogy programs. Main objectives of the study: to conduct a theoretical analysis of the psychological literature on the problem of professional orientation; to determine the specific characteristics of the professional orientation of engineering pedagogy students; to empirically investigate the characteristics of the professional orientation of engineering pedagogy students; to develop practical recommendations aimed at enhancing the professional motivation of engineering pedagogy students. Practical significance of the study: the findings of the empirical research on professional orientation can be applied in the psychocorrective and psychoprophylactic work of practical psychologists in higher education institutions for the development of programs aimed at strengthening the professional orientation of future engineering educators, as well as in further research on related topics.
Керівник: Сапєльнікова Тетяна Станіславівна, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри практичної психології та інноваційних оздоровчих технологій
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; тривожність; психоемоційні стани; поведінка; фрустрація; імпульсивність; студентський вік; емоційна сфера особистості; anxiety; psycho-emotional states; behavior; frustration; impulsivity; student age; emotional sphere of personality