Глобальна безпека та міжнародні конфлікти : методичні рекомендації до вивчення дисципліни (для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» освітньої програми «Міжнародно-політична регіоналістика») [Електронний ресурс] - Лиман, Сергій Іванович; Lyman, Serhii Ivanovich (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Методичні рекомендації до вивчення дисципліни «Глобальна безпека та міжнародні конфлікти» розроблено для студентів факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Видання містить програму, інструктивно-методичні матеріали до семінарських занять, завдання для самостійної роботи, перелік екзаменаційних питань тощо. Матеріали навчально-методичного комплексу мають допомогти студентам під час вивчення концептуальних засад глобальної безпеки, причин виникнення, сутності, структури, етапів розвитку, особливостей, механізмів врегулювання, прогнозування, запобігання і наслідків міжнародних конфліктів постбіполярної системи міжнародних відносин, ролі в цих процесах держав, міжнародних, урядових і неурядових організацій у контексті забезпечення міжнародної та національної безпеки.

Methodological recommendations for studying the discipline "Global Security and International Conflicts" were developed for students of the Faculty of International Economic Relations and Tourism Business, majoring in "International Relations, Public Communications and Regional Studies". The publication contains a program, instructional and methodical materials for seminar classes, tasks for independent work, a list of exam questions, etc. The materials of the educational and methodological complex should help students when studying the conceptual foundations of global security, the causes, essence, structure, stages of development, features, mechanisms of regulation, forecasting, prevention and consequences of international conflicts of the post-bipolar system of international relations, the role in these processes of states, international , governmental and non-governmental organizations in the context of ensuring international and national security.
Global security and international conflicts : methodological recommendations for the study of the discipline (for applicants of the second (master's) level of higher education, specialty 291 «International relations, social communication and regional studies» of the educational program «International political regionalistics») [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі
Keywords: SOCIAL SCIENCES; глобальна безпека; міжнародні конфлікти; міжнародні відносини; міжнародні організації; військова сила; врегулювання конфліктів; global security; international conflicts; international relations; international organizations; military force; military force