Соціальна історія Наддніпрянської України в другій половині ХІХ – на поч. ХХ ст. : посібник для практичних занять та самостійної роботи для студентів історичних факультетів - Куліков, Володимир Олександрович; Проценко, Михайло Володимирович (Харків : Харьковский национальный университет имени В. Н. Каразина, 2007)
Видання містить матеріали для практичних занять та самостійної роботи студентів зі спецкурсу «Соціальна історія Наддніпрянської України в другій половині ХІХ – на поч. ХХ ст.”, а також тематичний план навчальної дисципліни, перелік рекомендованої літератури, питання для самоперевірки, поточного та підсумкового контролю знань студентів.
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; демографічна характеристика; сім’я; професійна організація; соціальний конфлікт; соціальний розвиток; ранг; титул