Фізика довкілля : методичні рекомендації для організації роботи студентів у закладах вищої освіти за спеціальністю 101 «Екологія» [Електронний ресурс] - Бурченко, Світлана Володимирівна; Burchenko, Svitlana Volodymyrivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Навчальна дисципліна «Фізика довкілля» належить до обов’язкових дисциплін підготовки еколога, вона надає розуміння фізичних процесів у довкіллі, взаємодії речовин на різних рівнях матерії та впливу на них антропогенної діяльності. Курс «Фізика довкілля» знайомить студентів з основними фізичними процесами, які описують природні і антропогенні явища у навколишньому середовища. Навчальне видання призначене для організації роботи студентів у закладах вищої освіти за спеціальністю 101 «Екологія» першого (бакалаврського) освітнього рівня.

The educational discipline «Environmental Physics» is one of the mandatory disciplines for training an ecologist; it provides an understanding of physical processes in the environment, the interaction of substances at different levels of matter and the impact of anthropogenic activity on them. The course «Environmental Physics» introduces students to the main physical processes that describe natural and anthropogenic phenomena in the environment. The educational publication is intended for organizing the work of students in higher education institutions in the specialty 101 «Ecology» of the first (bachelor's) educational level.
Environmental physics : methodological recomendation for organizing students' work in higher education institutions in the specialty 101 «Ecology» [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: NATURAL SCIENCES::Earth sciences; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; NATURAL SCIENCES::Physics::Other physics::Geophysics; фізика довкілля; навколишнє середовище; екологія; бакалавр; environmental physics; environment; ecology; bachelor