Від редакції до редакції: суспільно-естетична парадигма трансформацій соцреалістичного тексту - Зеленська, А.В. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2008)
Рассмотрен процесс адаптации авторского текста согласно официально санкционированной модели реальности на примере романа Ю. Яновского «Мир (Живая вода)».
Process of author’s text adaptation to the officially approved model of reality has been considered on the example of the novel Myr (Zhyva voda) by Y.Yanovskyj.
Keywords: Яновський; журнал "Вітчизна"; "Жива вода" роман; соцреалістична критика; адаптація авторського тексту