Стан поствакцинального імунітету до дифтерії та правця у взаємозв’язку з загальним імунітетом і характером імунних порушень у осіб з ВЕБ-інфекцією - Попова, Аліса Миколаївна; Popova, A. M. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
У дисертаційній роботі проведено вивчення стану поствакцинального імунітету до дифтерії і правця у дітей і дорослих у взаємозв’язку зі станом загального імунітету, характеру розладів в імунній системі і окремих її ланках та пошуку шляхів підвищення ефективності вакцинації імунокомпрометованих осіб з ВЕБ-інфекцією.

The dissertation study examined the state of post-vaccination immunity to diphtheria and tetanus in children and adults in relation to the state of general immunity, the nature of disorders in the immune system and its individual links, and the search for ways to increase the effectiveness of vaccination of immunocompromised individuals with EBV infection.
The state of post-vaccination immunity to diphtheria and tetanus in relation to general immunity and the nature of immune disorders in persons with EBV infection
Науковий керівник: Лядова Тетяна Іванівна, доктор медичних наук, професор кафедри інфекційних хвороб та клінічної імунології. Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису
Keywords: MEDICINE::Microbiology, immunology, infectious diseases; ВЕБ-інфекція; поствакцинальний імунітет; загальний імунітет; вірус Епштена-Барр; інфекційний мононуклеоз; хронічна ВЕБ-інфекція; антитіла до дифтерії; антитіла до правця; імунокорегуюча терапія; EBV infection; post-vaccination immunity; general immunity; Epstein-Barr virus; infectious mononucleosis; chronic EBV infection; diphtheria antibodies; tetanus antibodies; immunocorrective therapy