К дискуссии о датировке епископского архитектурного комплекса в византийском Херсоне - Сорочан, С.Б. (Чернігівський державний педагогічний університет, 2006)
У статті спростовуються окремі спроби дослідників датувати будівництво єпископського кафедрального комплексу з найбільшою базилікою візантійського Херсона IV-V ст. Поєднання топографічного, історико-археологічного та архітектурно-археологічного підходів дозволяє датувати виникнення монументального комплексу кінцем VI - початком VII ст., й переконливих підстав перегляду цієї давно відомої дати не існує.
Keywords: Візантія; Херсон; Церква; археологія