Евристика концептуальних студій у мікродіахронії: ЕКОНОМІЧНА КРИЗА в англомовному економічному дискурсі ХХ століття - Олійник, Н.А. (Дрогобицький держ. пед. ун-т ім. Івана Франка, 2016)
У статті викладено поетапний алгоритм дослідження ЕКОНОМІЧНА КРИЗА як лінгвокультурного концепту, актуалізованого в англомовному економічному дискурсі. Алгоритм зумовлений термінологізованим характером імені концепту – словосполучення “economic crisis” та синкретичними поняттєво-ціннісним та образно-ціннісним складниками.
Keywords: діахронічне варіювання, економічна криза, концепт, концептуальна метафора, лінгвокогнітивний підхід, пропозиційні схеми