Трансформація юридичної практики в Україні в аспекті європейської інтеграції: теоретико-правова характеристика - Берестень, Артем Валерійович; Beresten, A. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
Дисертацію присвячено комплексному теоретико-правовому дослідженню трансформації юридичної практики в Україні в умовах європейської інтеграції. У роботі викладено результати системного аналізу змін, що відбуваються у правовій системі України під впливом євроінтеграційних процесів, визначено теоретико-методологічні засади трансформації юридичної практики в умовах зближення правової вітчизняної правової системи з європейським правовим простором, виокремлено і охарактеризовано основні напрями її розвитку, а також окреслено перспективи вдосконалення національних моделей правничої діяльності з урахуванням імплементації правових стандартів Європейського Союзу.

The dissertation is devoted to a comprehensive theoretical and legal study of the transformation of legal practice in Ukraine in the context of European integration. The work presents the results of a systematic analysis of the changes taking place in the legal system of Ukraine under the influence of European integration processes, defines the theoretical and methodological principles of the transformation of legal practice in the context of the rapprochement of the domestic legal system with the European legal space, identifies and characterizes the main directions of its development, and outlines the prospects for improving national models of legal activity taking into account the implementation of legal standards of the European Union.
Transformation of legal practice in Ukraine in the context of european integration: a theoretical and legal characterization
Науковий керівник: Передерій Олександр Сергійович, кандидат юридичних наук, доцент кафедри державно-правових дисциплін. Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису
Keywords: LAW/JURISPRUDENCE::Public law; юридична практика; європейська інтеграція; європеїзація права; Європейський Союз; правотворчість; права людини; правова держава; правозастосування; верховенство права; право Європейського Союзу; Суд Європейського Союзу; Європейський Суд з прав людини; Україна; міжнародно-правовий розвиток; судова реформа; legal practice; European integration; Europeanization of law; European Union; lawmaking; human rights; rule-of-law state; law enforcement; rule of law; European Union law; Court of Justice of the European Union; European Court of Human Rights; Ukraine; international legal development; judicial reform