Обліково-аналітичне забезпечення управління виробничими запасами підприємства - Калиниченко, Олег Андрійович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Мета роботи полягає в узагальненні теоретичних основ формування обліково-аналітичної системи управління виробничими запасами, розкриття сучасного обліково-аналітичного стану та господарської діяльності з використанням виробничих запасів на ТОВ «Intruder», а також пошуку напрямків удосконалення обліку та аналізу матеріальних цінностей в системі управління товариством на основі розробки нових та систематизації існуючих пропозицій щодо цього питання. Була наведена організаційно-економічна характеристика ТОВ «Intruder» та проаналізовано сучасний фінансовий стан досліджуваного товариства, ідентифіковані особливості обліку операцій з виробничими запасами на підприємстві. Здійснено аналітичне забезпечення системи управління виробничими запасами, охарактеризовано сучасні проблеми та запропонувати напрямки удосконалення обліку запасів на досліджуваному підприємстві і сформувані напрями вдосконалення системи внутрішньо-господарського контролю запасів на підприємстві. Були розроблені моделі та методи управління виробничими запасами на підприємстві.
Аccounting and analytical support of production inventory management of the enterprise
Науковий керівник : Пеняк Юлія Сергіївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку та оподаткування Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна
Keywords: виробничі запаси; система управління; бухгалтерський облік; ефективність; production inventories; management system; accounting; efficiency; SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies