До проблеми композитивноїсемантики англійських антрополексем-новотворів - Ярощук, І.П. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
У статті розглянута композиційна семантика англійських неогенних різноструктурних дериватів та композитів, що формують цілісну структурумакроконцепту «ЛЮДИНА». Проведено аналіз типових для дослідженого матеріалу лексичних одиниць, та їх схемних семантичних структур – пропозиції та фрейму. В статье рассматривается композиционная семантика английских неогенных разноструктурных дериватов и сложных слов, которые формируют целостную структурумакроконцепта «ЧЕЛОВЕК». Проведен анализ типичных для материала исследования лексических единиц и их схемных семантических структур– пропозиции и фрейма. The article deals with composite semantics of diverse new English derivatives and compounds comprising the integral structure of the macroconcept “PERSON”. The analysis is based on lexical units typical for the examined material and concerns the schematic semantic structures – propositions and frames.
Keywords: action scheme; anthropolexeme; composite semantics; conceptual structure; frame; internal thesaurus; proposition; акціональна схема; антрополексема; внутрішній лексикон; концептуальна структура; композиційна семантика; пропозиція; фрейм