Напрями антикризового управління підприємством - Сердюков, Олександр Костянтинович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Метою роботи є аналіз теоретичних та практичних засад антикризового управління задля забезпечення сталого розвитку підприємства в умовах невизначеності зовнішнього середовища. Об’єктом дослідження є процес визначення напрямів антикризові діяльності підприємства. Предметом дослідження є сукупність теоретичних та методичних аспектів застосування методів оцінки кризового стану підприємства для визначення напрямів антикризового управління. Базою дослідження є ПП "БІТУМ ШЛЯХ БУД". Для досягнення мети поставлено та вирішено такі завдання: дослідити теоретико-методичні засади антикризового управління на підприємстві; проаналізувати методи оцінки кризового стану підприємства; визначити напрями вдосконалення антикризовоі діяльності для вітчизняних підприємств провести оцінку виробничо-господарськоі діяльності підприємства провести діагностику стану підприємства за допомогою багатокритеріальних моделей; запропонувати напрями антикризовоі діяльності підприємства з урахуванням умов невизначенності зовнішнього середовища визначити необхідність впровадження посади кризис-менеджера на досліджуваном підприємстві.
Directions of Anti-Crisis Management of the Enterprise
Керівник роботи: Портна Оксана Валентинівна, доктор економічних наук, професор кафедри управління та адміністрування, Навчально-науковий інститут «Каразінська школа бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; кризовий стан підприємства; crisis state of the enterprise; антикризове управління; crisis management; ризик-менеджери; risk managers; оцінка ризиків; risk assessment