Стратегічні пріортети розвитку в’їзного туризму в Україні - Віктор, Еліна Михайлівна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
В’їзний туризм є важливим інструментом інтеграції України у світовий простір, джерелом валютних надходжень і засобом відновлення довіри до країни як безпечної, відкритої та привабливої для міжнародних гостей. Після масштабних руйнувань, спричинених російською агресією, саме туристична галузь може стати каталізатором регіонального розвитку, підтримки малого та середнього бізнесу, залучення інвестицій у відновлення культурної спадщини, інфраструктури та природних об’єктів. У перспективі повоєнного відновлення Україна має потенціал перетворитися на потужний центр меморіального, культурно-пізнавального, екологічного, подієвого та волонтерського туризму. Інтерес міжнародної спільноти до української історії, культури, героїчного спротиву та процесів реконструкції відкриває нові можливості для формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту. Проте для реалізації цього потенціалу необхідно створити системні умови розвитку в’їзного туризму, модернізувати інфраструктуру, розробити дієві механізми просування українського бренду на світовому туристичному ринку та забезпечити координацію між державними інституціями, бізнесом і громадським сектором.
Керівник роботи: Парфіненко Анатолій Юрійович, кандидат економічних наук, доцент кафедри світової політики, дипломатії та туристичного бізнесу Навчально-наукового інституту «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES; в’їзний туризм; inbound tourism; туристична галузь; tourism industry; маркетингове просування туризму; tourism marketing promotion; міжнародний імідж; international image