Залучення громади до формування місцевої політики (на прикладі великих міст України) - Панченко, Т.В.; Panchenko, T. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2011)
Досліджуються форми локальної демократії, що застосовуються у великих містах України. На основі аналізу законів України, статутів територіальних громад та офіційних web-сайтів місцевих рад представлені особливості реалізації прямого волевиявлення (передусім, зборів громадян, місцевих ініціатив та громадських слухань) у великих містах України. The article deals with the forms of local democracy, which are used in the big Ukrainian cities. It presents the forms of realization of direct local democracy ( general assembly of citizens, local initiatives and public hearing) in the big Ukrainian cities on the basis of analysis of laws of Ukraine, local statutes and official web-sites of local governments.
Citizen participation in local decision making (on example of big Ukrainian cities)
Keywords: збори громадян; місцева ініціатива; громадські слухання; general assembly of citizens; local initiative; Political science