Проблеми дослідження агропромислових комплексів у сучасній суспільній географії - Нємець, Л.М.; Кандиба, Ю.І. (My University, 2009)
У статті проведено аналіз тематики суспільно-географічних досліджень агропромислових комплексів в Україні з радянських часів до сьогодення. Виявлено особливості, тематику та географію сучасних досліджень АПК. Проаналізовано дисертаційні дослідження з географії АПК за період з 1991 до 2010 р. Показано перспективні напрями досліджень АПК в умовах глобалізації та розбудови ринкової економіки.
Keywords: агропромисловий комплекс; сільськогосподарське районування; виробнича спеціалізація; територіальна організація; суспільно-географічні дослідження