Шляхи підвищення гнучкості ринку праці - Шевченко, Катерина Юріївна; Shevchenko, Kateryna (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню теоретичних засад, сучасних тенденцій та практичних аспектів гнучкості ринку праці. У першому розділі розглянуто концептуальні підходи до гнучкості ринку праці, його класифікацію та світовий досвід регулювання. Другий розділ містить аналіз сучасного стану ринку праці, оцінку впливу технологічних, демографічних змін та глобалізації на його функціонування. У третьому розділі запропоновано напрями підвищення гнучкості ринку праці, включаючи інноваційні моделі працевлаштування, адаптаційні механізми та питання охорони праці. Робота містить практичні рекомендації щодо формування ефективної політики ринку праці в умовах сучасних викликів.
Ways of increasing the flexibility of the labor market
Науковий керівник роботи: Гордієнко Євгенія Петрівна, доктор філософії, старший викладач кафедри управління персоналом та економіки праці
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; ринок праці; демографія; охорона праці; працевлаштування