Головач Анатолій Варфоломійович - Кущенко, О.І. (Харків : ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2015)
Економіст, доктор економічних наук, професор кафедри статистики Київського національного економічного університету, академік Академії наук Вищої школи України.
На основі фундаментальних досліджень у галузі теорії статистики та досвіду практичної роботи А. В. Головач започаткував школу прикладної статистики економічного напряму, головною метою якої є побудова статистичного забезпечення управління економікою. Сформував теоретико-методологічні основи банківської та прикладної статистики, а також курс «Статистичне забезпечення управління економікою», за якими у 2001—2005 рр. видані навчальні посібники. А. В. Головач — автор чотирьох монографій, семи підручників і навчальних посібників, понад ста проблемних статей у відомих фахових виданнях України та за кордоном.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Economic history; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Statistics, computer and systems science::Statistics; Головач Анатолій Варфоломійович; статистика; история статистики; економіка