Клієнтоорієнтована стратегія як елемент комплексу маркетингу у банку - Чайка, Діана Сергіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Метою кваліфікаційної магістерської роботи є розробка теоретико-методичних положень та науково обґрунтованих пропозицій з удосконалення маркетингового управління продуктовим портфелем банків на основі впровадження інноваційних банківських продуктів клієнтоорієнтованої спрямованості, що сприяють формуванню їх конкурентних переваг. Було розкрито зміст маркетингу та його специфіку в банківській сфері відповідно до клієнтоорієнтованої стратегії, уточнено специфіку маркетингу інновацій у банківській сфері, обґрунтовано доцільність використання клієнтоорієнтованої стратегії для підвищення ефективності діяльності комерційного банку і досліджено техніко-економічну характеристику АТ КБ «Приватбанк». Визначено основні сегменти банківської діяльності АТ КБ «ПриватБанк» та здійснити оцінку маркетингової діяльності АТ КБ «Приватбанк» із забезпечення високих стандартів обслуговування клієнтів. Доведено доцільність формування банками комплексних клієнтоорієнтованих продуктів. За результатами дослідження сформульовані теоретико–методичні рекомендації та розроблені практичні пропозиції щодо формування клієнтоорієнтованої стратегії в системі маркетингу банків для підвищення їх конкурентоспроможності.
Науковий керівник : Грінько Алла Павлівна, доктор економічних наук, професор кафедри менеджменту, бізнесу та професійних комунікацій Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; банки; кредитні установи; клієнтоорієнтована стратегія; маркетинг; система управління; banks; credit institutions; customer-oriented strategy; marketing; management system