Рівень життя: стан і проблеми в Україні - Вразовська, Ганна Валеріївна; Vrazovska, Hanna (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Магістерська робота присвячена аналізу рівня життя населення, його оцінюванню та шляхам підвищення, зокрема в умовах війни. У першому розділі розглядаються теоретичні засади рівня життя, його сутність як соціально-економічної категорії, підходи до оцінювання та світовий досвід підвищення цього показника. Другий розділ містить аналіз сучасного рівня життя населення України, основних індикаторів, проблем, державної політики в цій сфері, а також впливу глобалізаційних та економічних викликів. Третій розділ присвячений напрямам покращення життєвого рівня в умовах війни, зокрема програмам соціальної допомоги, ролі міжнародних організацій та значенню охорони праці. У висновках підсумовуються результати дослідження та надаються рекомендації щодо підвищення рівня життя населення України.
Standard of living: state and problems in Ukraine
Науковий керівник : Гордієнко Євгенія Петрівна, доктор філософії, старший викладач кафедри управління персоналом та економіки праці Навчально-наукового інституту "Інститут державного управління" Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; рівень життя; охорона праці; глобалізація; соціальна допомога; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Social work