Особенности развития корпоративного управления в Азербайджане - Мамедов, Тогрул Нусрат оглы; Мамедов, Тогрул Нусрат огли (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
В статье исследованы особенности становления и развития корпоративного управления в Азербайджане. Проанализированы этапы формирования предпринимательской среды, влияние государственной политики и законодательной базы на развитие корпоративного сектора. Определены основные модели корпоративного управления и обосновано преобладание континентальной модели. Выделены проблемы и перспективы дальнейшего развития корпоративного управления в стране.

У статті досліджено особливості становлення та розвитку корпоративного управління в Азербайджані. Проаналізовано етапи формування підприємницького середовища, вплив державної політики та законодавчої бази на розвиток корпоративного сектору. Визначено основні моделі корпоративного управління та обґрунтовано переважання континентальної моделі. Окреслено проблеми та перспективи подальшого розвитку корпоративного управління в країні.
Особливості розвитку корпоративного управління в Азербайджані
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; корпоративное управление; предпринимательство; континентальная модель; корпоративный сектор; государственное регулирование; Азербайджан; корпоративне управління; підприємництво; континентальна модель; корпоративний сектор; державне регулювання