Медики пера: Лікарі, що творили літературу - Байрамова, Каріна Іванівна; Bairamova, Karina (Харків : Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, 2025)
Література та медицина, хоч і здаються різними сферами, часто взаємодіють, створюючи неповторні твори. В історію світової літератури увійшли імена багатьох видатних письменників, які вивчали медицину, заробляли на життя професією лікаря, а набутий у медицині досвід переносили на папір. Серед письменників-медиків є поети, прозаїки та драматурги, майстри історичного та пригодницького жанрів, фантасти та сатирики, автори детективно-авантюрних романів. Віртуальна виставка познайомить вас з українськими письменниками, для яких медицина стала важливою складовою творчості.
На виставі представлені прижиттєві та рідкісні видання письменників з фонду бібліотеки
Keywords: MEDICINE; HUMANITIES and RELIGION; українські письменники; українські лікарі; Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна; українська література