Особливості організації та методики обліку, аналізу і аудиту технологічних компаній - Іконников, Владислав Валерійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Метою цієї роботи є вивчення особливостей організації обліку, аналізу і аудиту у технологічних компаніях на прикладі корпорації Advanced Micro Devices, Inc. (AMD або Компанія), одного з провідних світових виробників напівпровідників та високопродуктивних обчислювальних рішень. Об’єктом дослідження є організація обліку, аналізу і аудиту в технологічних компаніях, а предметом дослідження — процеси обліку та аудиту в компанії AMD як приклад великої технологічної корпорації з міжнародною присутністю. Методи дослідження включають аналіз і синтез літературних джерел, нормативних актів, фінансової звітності, матеріалів професійних вебінарів, тренінгів, конференцій (в тому числі тих, що приймаються в якості безперервного професійного навчання аудитора в Україні та США), а також попередніх досліджень автора; методи порівняльного аналізу для оцінки фінансових показників; статистичні методи для аналізу фінансових результатів; методи індукції та дедукції для формулювання висновків та рекомендацій
Peculiarities of the organization and methods of accounting, analysis and auditing of technological companies
Керівник: Слюніна Тетяна Леонідівна, кандидат економічних наук, завідувачка кафедри статистики, обліку та аудиту, доцент кафедри статистики, обліку та аудиту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; аудит технологічних компаній; нормативно-правова база обліку та аудиту для технологічних компаній; regulatory framework of accounting and auditing for technological companies; audit of technological companies; облік в технологічних компаніях; accounting in technological companies