Історія України: цивілізаційний вимір : методичні рекомендації для підготовки до семінарських занять і самостійної роботи для здобувачів вищої освіти першого бакалаврського) рівня освітньо-професійних програм «Радіофізика, біофізика та комп’ютерні системи», «Інформаційні технології керування складними системами», «Біомедична електроніка та комп’ютерні системи» [Електронний ресурс] - Боженко , Анастасія Олегівна; Домановська, Марина Євгенівна; Чугуєнко, Михайло Віталійович; Шкабура, Ярослав Іванович; Bozhenko, Anastasiia; Domanovska, Maryna; Chuguenko, Mykhaylo; Shkabura, Yaroslav (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Методичні рекомендації з курсу «Історія України: цивілізаційний вимір» призначені для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програм «Радіофізика, біофізика та комп’ютерні системи», «Інформаційні технології керування складними системами», «Біомедична електроніка та комп’ютерні системи». Видання містить інструкції щодо опрацювання проблемних питань семінарських занять, організації самостійної роботи, перелік рекомендованої літератури, поради для підготовки до семестрового екзамену, критерії оцінювання відповідей на семінарських заняттях, творчих проєктів, відповідей на питання екзаменаційного завдання.

Methodological recommendations for the course «History of Ukraine: Civilizational Dimension» are intended for applicants for higher education of the first (bachelor’s) level of educational and professional programs «Radiophysics, Biophysics and Computer Systems», «Information Technologies for Controlling Complex Systems», «Biomedical Electronics and Computer Systems». The publication contains instructions for working through problem questions of seminar classes, a list of recommended literature, recommendations for preparing for the semester exam, criteria for evaluating answers in seminar classes, creative projects, and answers to exam questions.
History of Ukraine: Civilizational Dimension : methodical advice for preparation for seminars and independent work for applicants of higher education of the first (bachelor’s) level of educational and professional programs «Radiophysics, Biophysics and Computer Systems», «Information Technologies for Managing Complex Systems», «Biomedical Electronics and Computer Systems» [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; історія України; цивілізаційний вимір; методичні рекомендації; бакалаврський рівень; радіофізика; біофізика; комп’ютерні системи; інформаційні технології; керування складними системами; біомедична електроніка; history of Ukraine; civilizational dimension; methodological recommendations; bachelor's level; radiophysics; biophysics; computer systems; information technology; complex systems management; biomedical electronics