Статистичний аналіз роздрібної торгівлі в Україні - Пугачов, Валерій Анатолійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Роздрібна торгівля відіграє ключову роль у національній економіці багатьох країн, включаючи Україну. Вона становить значну частку ВВП, забезпечує зайнятість тисячам людей і має прямий вплив на споживчу поведінку населення. Роздрібний ринок постійно змінюється через зростання конкуренції, зміну попиту споживачів, розвиток технологій тощо. Саме тому актуальні дані і аналіз цих змін допомагають розуміти ситуацію на ринку, виявляти тренди та прогнозувати подальший розвиток галузі. Метою роботи є статистичне вивчення стану та моделювання тенденцій розвитку роздрібної торгівлі в Україні та її регіонах. Об’єктом дослідження є явища та процеси у сфері роздрібної торгівлі. Предметом дослідження є теоретико-методичні засади та інструментарій статистичного аналізу роздрібної торгівлі в Україні.
Statistical analysis of retail trade in Ukraine
Керівник: Корепанов Олексій Сергійович, доктор економічних наук, професор кафедри статистики, обліку та аудиту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; роздрібна торгівля; retail trade; статистичний аналіз роздрібної торгівлі; statistical analysis of retail trade; економіка; economy