Робочий час і час відпочинку державного службовця в період воєнного стану - Туранська, Тетяна Петрівна; Turanska, Tetiana Petrivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У дослідженні розкрито теоретичні та практичні засади регулювання робочого часу і часу відпочинку державних службовців, зокрема в умовах воєнного стану. У першому розділі проаналізовано сутність і правову природу категорій робочого часу та часу відпочинку, а також міжнародні стандарти та зарубіжний досвід регламентації службової діяльності. Другий розділ присвячений вивченню особливостей нормативно-правового забезпечення регулювання робочого часу державних службовців в Україні в умовах воєнного стану, досліджено практику встановлення режимів праці й відпочинку, а також проаналізовано дисфункції у сфері публічного управління. У третьому розділі запропоновано напрями вдосконалення правового регулювання, зокрема імплементацію зарубіжного досвіду, створення «кадрового резерву швидкого реагування» та інституту «менторів кризового управління», а також інші перспективні шляхи оптимізації регламентації. Результати дослідження спрямовані на підвищення ефективності державної служби в особливих умовах.
Working time and rest time of a civil servant during martial law
Kерівник: Величко Лариса Юріївна, доктор юридичних наук, професор кафедри права, національної безпеки та європейської інтеграції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; державна служба; робочий час; час відпочинку; воєнний стан; ЗПУА-23