Дискретные модели динамических систем, определяющих стабильность гидробиоценозов - Григорьев, Алексей Яковлевич; Жолткевич, Григорий Николаевич; Носов, Константин Валентинович; Гамуля, Юрий Гарьевич; Беспалов, Юрий Гаврилович; Высоцкая, Елена Владимировна; Печерская, Анна Ивановна; Григор'єв, Олексій Якович; Жолткевич, Григорій Миколайович; Носов, Костянтин Валентинович; Гамуля, Юрій Гарійович; Беспалов, Юрій Гаврилович; et al. (Національний науковий центр «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини», 2014)
Побудовані дискретні динамічні системи гомеостатичних механізмів екосистеми пруда Харківського зоопарку, в який була інтродуцована Pistia stratiotes. Визначена взаємозв'язок між процесами виробництва живої біомаси, її відмирання, розкладу та порушенням стабільності гідробіоценозу.
Keywords: гидробиоценоз; гомеостатические механизмы; дискретное моделирование динамических систем; пистия