Харків як університетське місто : матеріали міжнародних наукових конференцій - Журавльова, Ірина Казимирівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2018)
Збірник містить матеріали Міжнародних наукових конференцій, присвячені дослідженням становлення та розвитку університетських традицій у галузі вищої освіти, культури та мистецтва Харкова, а також дослідженням слов’янских джерел із фондів бібліотек. Видання призначене для істориків, мистецтвознавців, краєзнавців та всіх, хто цікавиться історією Харкова та університетською освітою.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Book and library history; Kharkov University; the history of Kharkov University; Харківський університет; студенчество Харькова; студентство Харкова; поколение next; покоління next; галицьке село у Першій світовій війні; Ковалевський Максим Максимович (1851-1916); історіографія «Руської Правди»; рід Каразіних; Надлер Василь Карлович (1840-1894); Иван Николаевич Рахманинов (1852–1942); Іван Миколайович Рахманінов (1852–1942); художники – випускники Харківського університету; Каирска гениза; Каїрська геніза; библиотека Балтийской Международной академии; бібліотека Балтійської Міжнародної академії; музыкальна культура Харькова; Uniwersytet Warszawski; литературно-художественный образ Харьковского университета; літературно-мистецький образ Харківського університету; восточная этнографическая коллекция Гогунцова в Харьковском императорском университете; східна етнографічна колекція Гогунцова у Харківському імператорському університеті; Konstanty Strawiński (1892-1966); Костянтин Стравінський (1892-1966); болгарські інскрипти; Юзеф Коженьовський (1797-1863); университетские клиники в Харькове; університетські клініки у Харкові; інформатизація; розвиток університетської бібліотеки; księgozbior Biblioteki Wydziału Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej; Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie; книжкова колекція бібліотеки факультету фізики, астрономії та прикладної інформатики Ягеллонського університету в Кракові; polscy fizycy; польські фізики; Lew Dawidowicz Landau i jego szkole fizyki teoretycznej; Лев Давидович Ландау та його школа теоретичної фізики; Павел Григорьевич Риттер (1872-1939); Павло Григорович Ріттер (1872-1939); литературная полонистика в Харьковском университете; літературна полоністика у Харківськім університеті; історична биографістика; Сидельников Степан Іванович (1916–1977); Плитка-Горицвіт Параска Степанівна (1927-1998); katolickie tradycje Polaków na Ukrainie; католицькі традиції поляків в Україні; Харківський художній музей; наполеонівські війни; англійська карикатура кінця XVIII – початку XIX ст.