Образи міста Харків у художній літературі XIX – XX століть - Голь, Даніїл Русланович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Дипломна робота є першим комплексним дослідженням образів Харкова, які створювали письменники художньої літератури у ХІХ – ХХ сторіччях. Досліджено образи Харкова, які були у художній літературі ХІХ – ХХ сторіччях. Розкрито еволюцію харківських образів. Проаналізовано, як відображалося побутове життя харків’ян у художній літературі.

The thesis is the first comprehensive study of the images of Kharkiv created by writers of fiction in the 19th and 20th centuries. The images of Kharkiv that were in the fiction of the 19th and 20th centuries were studied. The evolution of Kharkiv images is revealed. It was analyzed how the everyday life of Kharkiv residents was reflected in fiction.
Images of the city of Kharkiv in the fiction of the 19th – 20th centuries
Керівник: Куделко Сергій Михайлович, кандидат історичних наук, професор кафедри історіографії, джерелознавства та археології
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; Харків; письменники; поети; образи; Іван Бунін; Павло Тичина; writers; poets; Kharkiv; image; Ivan Bunin; Pavlo Tychyna