Євроінтеграційні студії : методичні вказівки до проведення самостійної роботи для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня денної та заочної форм здобуття освіти [Електронний ресурс] - Шапаренко, Олена; Shaparenko, Olena (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Методичні вказівки по проведенню самостійної роботи з дисципліни «Євроінтеграційні студії (англійською мовою)» акцентують увагу на важливих питаннях Європейської інтеграції, що особливо актуально в умовах глобалізації та необхідності інтеграції в міжнародні наукові та інженерні спільноти. Вони сприяють формуванню у здобувачів освіти цінностей громадянськості і демократії, здатності реалізувати свої права і обов’язки як членів суспільства; усвідомлювати цінності громадянського (вільного демократичного) суспільства та необхідність його сталого розвитку, верховенства права, прав і свобод людини і громадянина в Україні. Видання призначене здобувачам першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форми здобуття освіти.

Methodical recommendations for practical work in the discipline “Foreign language for professional and business communication. English” focus on important issues of European integration, especially relevant in the context of globalization and the need for integration into international scientific and engineering communities. They contribute to the formation of civic and democratic values in students, of the ability to exercise their rights and obligations as members of the society; to realize the values of a civil (free democratic) society and the need for its sustainable development, of the rule of law, the rights and freedoms of individuals - citizens of Ukraine. The publication is intended for full-time and part-time students of the first (bachelor's) level of higher education.
European integration studies : methodical recommendations for individual work for the first (bachelor's) level of higher education of full-time and part-time students [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; європейська інтеграція; демократичні цінності; права та свободи; Хартія ЄС; історичні передумови; вступ до ЄС; НАТО; структура НАТО; функції інститутів; цифровізація; комунікація; завдання; european integration; democratic values; rights and freedoms; Charter of EU; historical background; accession to EU; NATO; structure of NATO; functions of institutions; digitalization; communication; assignment