Професійна підготовка фахівця машинобудівних підприємств з підвищення продуктивності багатоопераційного верстата 2А622-МФ2 за рахунок застосування гнучкого промислового модуля - Подопригора, Данило Романович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Даний дипломний проект розглядає питання, які пов'язані з проектуванням імітаційної моделі обробки деталі типу «Кронштейн» на ГПС 2А622-МФ2 в умовах дрібносерійного виробництва. Проведений конструкторсько-технологічний аналіз системи виготовлення деталі «Кронштейн» на обробних центрах в умовах дрібносерійного виробництва. Розроблений груповий технологічний процес одержання деталі «Кронштейн». Розроблена керуюча програма виготовлення деталі «Кронштейн». Виконаний аналіз технологічного оснащення процесу виготовлення деталі «Кронштейн» та розраховані режими різання. Також розроблена функціональна модель ГПС 2А622-МФ2 у програмному пакеті Solid Works 2007 та створена імітаційна модель обробки деталі «Кронштейн» на ГПС 2А622-МФ2. Також виконаний аналіз технологічних характеристик ГПС 2А622- МФ2 в системі COSMOS Works. Виконані заходи, пов'язані з охороною праці та навколишнього середовища, розглянуті питання забезпечення безпеки в надзвичайних ситуаціях. Крім цього виконане організаційно-економічне обґрунтування проекту.

This thesis project addresses issues related to the design simulation "bracket" the part model type on the GPS-2A622 MF2 in small-scale production. Held Design and Technology Analysis "bracket" system of manufacturing parts on machining centers in small-scale production. A group process for producing parts "bracket." A manufacturing management program details "bracket". The analysis of tooling manufacturing process details of the "bracket" and calculated cutting conditions. Also developed a functional model of GPS-MF2 in 2A622 Solid Works 2007 software package and created a simulation model part "bracket" on SBS 2A622-MF2. Analysis of GPS technology 2A622-MF2 characteristics COSMOS Works system is also carried out. The measures relating to occupational safety and the environment, the issues of safety in emergency situations. Also performed organizational and economic substantiation projektai environment, issues of civil defense. Also performed a feasibility study for the project.
Керівник: Назаркін Олександр Анатолійович, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри машинобудування, транспорту і зварювання
Keywords: TECHNOLOGY::Engineering mechanics::Mechanical manufacturing engineering; виробництво; кронштейн; жорсткість; моделювання; горизонтально-розточувальний верстат; промисловий робот; автоматизований накопичульний пристрій; імітація; програмування; проектування; production; bracket; stiffness; modeling; horizontal boring machines; industrial robots; automated storage device; simulation; programming; designing