Управління кредитним ризиком : системно-динамічний підхід - Алєксєєнко, Денис Юрійович; Alieksieienko, D. Y. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Розкрито сутність кредитного ризику та основних підходів до управління кредитним ризиком, проаналізовано тенденції та виклики в управлінні кредитним ризиком, досліджено сучасні методи управління кредитними ризиками. Для відображення механізмів оцінки кредитного ризику використовувався системно-динамічний підхід, що дав можливість створити модель динаміки інтегральних показників кредитної діяльності. Розроблено рекомендації щодо вдосконалення процесу управління кредитним ризиком.

The article reveals the essence of credit risk and the main approaches to credit risk management, analyses trends and challenges in credit risk management, and studies modern methods of credit risk management. To reflect the mechanisms of credit risk assessment, a system-dynamic approach was used, which made it possible to create a model of the dynamics of integrated indicators of credit activity. Recommendations for improving the credit risk management process have been developed.
Credit risk management : system-dynamic approach
Керівник: Біткова Тетяна Вікторівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри економічної кібернетики та прикладної економіки
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; банк; управління кредитним ризиком; інтегральні показники; системно-динамічна модель; bank; credit risk management; integral indicators; system-dynamic model