Символіка та емблематика великих міст Південно-Східної України на сучасному етапі : історико-порівняльне дослідження (1991-2022 рр.) - Фірсова, Маргарита Віталіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
В дипломній роботі автором була здійснена спроба історико-порівняльного аналізу символіки та емблематики великих міст Південно-Східної України (Донецька, Дніпра, Запоріжжя, Одеси та Харкова). Визначено функції сучасних міських символів та емблем, особливостей їх побутування та використання. Результати дослідження були апробовані на різних міжнародних конференціях. В дипломі якісно використовується методологія та опрацьований достатній масив літератури та джерел. Додатки у вигляді фото сучасних гербів та логотипів зазначених міст є гарним доповненням до дослідження.

In the thesis the author made an attempt to make a historical and comparative analysis of the symbolism and emblems of large cities of Southeastern Ukraine (Donetsk, Dnipro, Zaporizhzhia, Odesa, and Kharkiv). The functions of modern urban symbols and emblems, as well as the peculiarities of their existence and use, are determined. The results of the research were tested at various international conferences. The thesis uses a high-quality methodology and uses a sufficient layer of literature and sources. The appendices in the form of photos of modern coats of arms and logos of these cities are considered a good addition to the work.
Symbolism and emblematics of large cities of Southeastern Ukraine at the present stage: a historical and comparative study (1991-2022)
Керівник: Рачков Євген Сергійович, кандидат історичних наук, доцент кафедри історіографії, джерелознавства та археології
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; SOCIAL SCIENCES::Social sciences; Україна; місто; символіка; емблематика; герби; Ukraine; city; symbols; emblems; coats of arms