Штучний інтелект у створенні аудіовізуального медіаконтенту - Кічук, Анастасія Андріївна; Kichuk, A. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі (інноваційному магістерському проєкті) досліджено застосування штучного інтелекту (ШІ) у створенні аудіовізуального медіаконтенту та його інтеграцію в журналістську практику. Проаналізовано історико-теоретичні підходи до вивчення ШІ (концепція суперінтелекту Ніка Бострома, теоретичний підхід до аналізу ШІ Стюарта Дж. Рассела і Пітера Норвіга, теорія взаємозвʼязку ШІ та гри Георгіоса Н. Яннакакіса, історичні розвідки з розвитку ШІ Джека Коупленда та ін.), окреслено ключові етапи його розвитку та визначено специфіку використання у медіа.

The qualifying work (innovative master's project) explores the application of artificial intelligence (AI) in creating audiovisual media content and its integration into journalistic practice. Historical and theoretical approaches to studying AI were analyzed (the concept of superintelligence by Nick Bostrom, the theoretical approach to AI analysis by Stuart J. Russell and Peter Norvig, the theory of the relationship between AI and games by Georgios N. Yannakakis, historical studies on AI development by Jack Copeland, and others), key stages of its development were outlined, and its specific use in the media was identified.
Artificial Intelligence in the Creation of Audiovisual Media Content
Науковий керівник: Стародубцева Лідія Володимирівна, докторка філософських наук, професорка кафедри медіакомунікацій
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Media and communication studies; HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects; аудіовізуальний контент; генерація медіаконтенту; фактчекінг; штучний інтелект; artificial intelligence; audiovisual content; fact-checking; generation of media conten