Переклад художніх фільмів: стратегії адаптації - Рула, Дарина Сергіївна; Rula, D. S. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Актуальність роботи визначається потребою у комплексному аналізі стратегій адаптації аудіовізуальних творів у дубляжі та субтитрах, що дозволяє простежити різні підходи до відтворення іншомовного матеріалу. ... Наукова новизна: полягає у системному аналізі перекладу художніх фільмів Крістофера Нолана на прикладі дубляжу та субтитрів з акцентом на стратегіях адаптації, що дозволяє простежити різні підходи до відтворення оригінального змісту.
Translation of feature films: adaptation strategies
Керівник роботи: Лук’янова Тетяна Геннадіївна, кандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша факультету іноземних мов
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; дубляж; кінопереклад; Крістофер Нолан; культурна адаптація; стратегія перекладу; dubbing; film translation; Christopher Nolan; cultural adaptation; translation strategy