Точные и приближенные решения уравнения Бриана-Пиддака - Гукалов, А.А. (My University, 2014)
Вперше отримано найбільш загальний вигляд локально-максвеллівських розподілів для моделі шорсткуватих куль. Проведена детальна класифікація усіх можливих видів руху, які відповідають цим розподілам. Побудовано низку наближених бімодальних розв'язків рівняння Больцмана для шорсткуватих куль, що описують взаємодію між різними типами локально-максвеллівських течій: смерчоподібних та "прискорення-ущільнення", зокрема, з гвинтовою складовою. У якості величин, що характеризують ступінь відхилу між частинами рівняння Бріана-Піддака, використані рівномірно-інтегральний відхил та його модифікація з вагою, а також чисто інтегральний відхил.
Дисертацію захищено у спеціалізованій вченій раді К 64.051.11 11 вересня 2015 р.
Keywords: Математика; Математична фізика; Рівняння Бріана-Піддака; Шорсткуваті сфери