Український політичний рух на Лівобережжі (90-і рр. XIX ст. - лютий 1917 р.) - Наумов, Сергій Олександрович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2006)
У монографії на матеріалах Лівобережної України досліджується процес становлення і розвитку регіональних структур українського політичного руху в Російській імперії. До наукового обігу вводяться нові дані про стан і динаміку місцевих осередків українських політичних партій та організацій, їх склад, структуру, практичну діяльність, роль у суспільному житті. На цій основі уточнені кількісні і якісні характеристики національно-визвольного руху наприкінці XIX — на початку XX ст. Для науковців, викладачів, студентів і всіх, хто цікавиться історією України.
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History