Трансформации внешнеэкономических моделей стран в посткризисный период (на примере США) - Марченко, Иван Сергеевич; Марченко, Іван Сергійович (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
В статье рассмотрены трансформационные изменения внешнеэкономической модели США в условиях глобальных экономических вызовов. Проанализирована динамика прямых иностранных инвестиций, роль транснациональных корпораций и влияние финансового кризиса на инвестиционные потоки. Определены ключевые тенденции и проблемы развития экономики США в контексте сохранения мирового лидерства.

У статті досліджено трансформаційні зміни зовнішньоекономічної моделі США в умовах глобальних економічних викликів. Проаналізовано динаміку прямих іноземних інвестицій, роль транснаціональних корпорацій, а також вплив фінансової кризи на інвестиційні потоки. Визначено основні тенденції та проблеми розвитку економіки США у контексті збереження світового лідерства.
Трансформації зовнішньоекономічних моделей країн у посткризовий період (на прикладі США)
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; внешнеэкономическая модель; посткризисные трансформации; внешнеэкономическая деятельность; международная конкурентоспособность; зовнішньоекономічна модель; посткризові трансформації; зовнішньоекономічна діяльність; міжнародна конкурентоспроможність